- کد خبر: ۱۰۱۷۰۸
- ۱۴۰۳-۰۸-۲۸ - : ۱۵:۳۲
بیش از ۱۰ دقیقه در توالت نشینید !
نشستن طولانیمدت در توالت خطر ابتلا به هموروئید و حتی ضعیف شدن عضلات لگن را افزایش میدهد.
به گزارش اقتصاد سالم ؛ بارها دیدهایم که افراد هنگام اجابت مزاج تلفن همراهشان را با خود به داخل توالت میبرند و به جای دو یا سه دقیقه، ۱۵ دقیقه روی توالت فرنگی مینشینند و وقتشان را صرف پیمایش صفحات رسانههای مجازی و حتی انتشار مطلب میکنند، کاری که متخصصان درمورد خطرات آن هشدار میدهند. سیانان به نقل از دکتر لای ژو، جراح روده بزرگ در مرکز پزشکی دانشگاه تگزاس، مینویسد که اینکار خطر ابتلا به هموروئید و حتی ضعیفشدن عضلات لگن را افزایش میدهد.
مشکلات ناشی از نشستن زیاد در توالت
دکتر فرح منظور، استادیار پزشکی ساکن نیویورک، میگوید که متوسط زمان نشستن در توالت ۵ تا ۱۰ دقیقه است. دلیل اینکه نشستن بیشتر مشکل ایجاد میکند به یک قانون ساده فیزیکی برمیگردد: نیروی گرانش زمین. ژو میگوید که نیروی گرانش ما را روی زمین ثابت نگه میدارد و گردش خون را دشوار میکند.
ساختار صندلی توالت فرنگی سبب فشردهشدن باسن میشود، و به همین دلیل راستروده، در مقایسه با نشستن روی مبل، در وضعیت پایینتری قرار میگیرد. نیروی گرانش پایینتنه را به پایین میکشد و این افزایش فشار بر گردش خون تاثیر میگذارد. درنتیجه، سیاهرگها و رگهای خونی اطراف مقعد و راستروده تحتانی حجیم و پرخون میشوند و خطر ابتلا به هموروئید افزایش مییابد.
برای دفع به خودتان فشار نیاورید
زور زدن برای دفع به مقعد فشار میآورد و درنتیجه خطر ابتلا به هموروئید را افزایش میهد. افرادی که هنگام اجابت مزاج با گوشی مشغول میشوند، زمان را از دست میدهند و به این ترتیب فشار بیشتری به بدنشان وارد میکنند. سپریکردن زمان بیشتر در توالت به اندامهای مقعدی و کف لگن فشار میآورد. همچنین نشستن طولانیمدت روی کاسه توالت ماهیچههای لگن را ضعیف میکند و خطر افتادگی راستروده را افزایش میدهد. در عارضهای بهنام بیرونزدگی راستروده، بخشی از روده بزرگ به پایین میلغزد و از مقعد بیرون میزند.
به همین دلیل متخصصان توصیه میکنند که گوشی را با خودتان به توالت نبرید و هر گونه مجله یا روزنامه را از توالت خارج کنید. ژو میگوید که بیش از ۱۰ دقیقه برای دفع صرف نکنید و اگر با مشکل مواجه بودید برخیزید، راه بروید و روده را به حرکت وادارید. ژو توصیه میکند که برای جلوگیری از زور زدن هنگام دفع، آب کافی بنوشید و مواد غذایی سرشار از فیبر مانند جو و لوبیا مصرف کنید تا به حرکات منظم روده و تسهیل در دفع کمک کند. نوشیدن روزانه دو تا سه لیتر آب و مصرف ۱۴ گرم فیبر در ازای هر هزار کالری توصیه میشود.
با این حال برخی از افراد بهدلیل ابتلا به بیماری، ازجمله سندرم روده تحریکپذیر، مدتزمان بیشتری در توالت میمانند. یبوست مدام و نشستنهای طولانی در توالت ممکن است نشانه سرطان هم باشد. از آنجایی که ابتلا به سرطان روده بزرگ در افراد زیر ۵۰ سال شایع شده است، متخصصان تاکید میکنند که با مشاهده هر وضعیت غیرمعمولی به پزشک و متخصص مراجعه کنید.
مطالب مندرج در بخش "کامنت"، نظراتِ مخاطبانِ سایت بوده و پایگاه خبری اقتصاد سالم قادر به تائید یا ردِّ صحت یا درستی آنها نیست و مسئولیتی در قبال این نظرات ندارد.
- بازگشت آلودگی به هوای تهران از فردا
- جهش ۵۴ هزار و ۱۹۵ واحدی شاخص بورس
- رفتار صحیح رانندگی در روزهای برفی پایتخت
- ۱۰ دمنوش برای کاهش علائم سرماخوردگی
- قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۱۹ آذر
- حج تمتع به چه افرادی واجب است؟
- بهزودی، عرضه تیپ جدید خودروی برقی کرمان موتور
- نفت برنت ۷۱ دلار و ۳۹ سنت شد
- رهبر انقلاب درباره تحولات منطقه سخنرانی خواهند کرد
- انواع پادرد که نباید نادیده بگیرید
- آخرین وضعیت کرونا و آنفلوآنزا در کشور
نظرات کاربران :