• کد خبر: ۱۰۷۳۲۳
  • ۱۴۰۳-۱۱-۰۹ - : ۱۰:۴۹

فولاد مبارکه تعهدی مبارک به تولید انرژی پاک دارد

اختلالات پی‌درپی در تامین برق، صنایع و معادن و واحدهای تولیدی را نیز تحت تاثیر قرار داده و بهره‌وری اقتصادی را کاهش داده است.

به گزارش پایگاه خبری  اقتصاد سالم ؛ ، قطع برق نه تنها باعث وارد آمدن لطمات به اقتصاد کشور شده، بلکه منجر به نارضایتی مردم نیز شده است.

این وضعیت، کسب‌وکارها را با چالش‌هایی مواجه کرده و رشد اقتصادی را تحت تاثیر قرار داده است.

درمان آری؛ مُسکِّن نه

در این زمینه راه‌حل‌های موقتی و مسکن‌وار انتخاب شده است.

به عنوان مثال برای رفع مشکل کمبود انرژی، قطع برقِ بخش‌های صنعتی و خانگی را انتخاب می‌کنند که این اقدام منجر به تبعات یاد شده می شود.

برای جلوگیری از قطع گاز و برق واحدهای صنعتی، باید تلاش کرد که ناترازی انرژی به جایی نرسد که مجبور به قطع برق صنایع شویم.

تعطیل شدن صنایع به دلیل نرساندن گاز و برق به معنای کمبود اقلام و کالاها در آینده است و نباید اجازه دهیم چنین اتفاقی رخ دهد.

از طرفی با توجه به نام‌گذاری سال جاری به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» توسط مقام معظم رهبری، نباید صنایع به خاطر ناترازی انرژی تعطیل شوند.

تصمیم مسئولان برای حل این مشکل چیست؟

ریاست محترم جمهوری برای رفع این مشکل طرح کاهش دمای داخلی به اندازه ۲ درجه را عنوان کردند که براساس این درخواست، شاهد صرفه‌جویی در مصرف گاز تا ۵۰ میلیون مترمکعب در مصرف گاز خواهیم بود.

چنین طرح و درخواستی اما بیشتر یک مُسکِّن است نه درمان. راه‌هایی بهتر نیز وجود دارد که معضل انرژی را در کشور تا حد زیادی رفع و رجوع کند.

به عنوان نمونه فعال کردن پتانسیلی که صنعت فولاد کشور در تامین انرژی می‌تواند داشته باشد؛ موضوعی که فولاد مبارکه اصفهان توانسته است به آن جامه‌ی عمل بپوشاند.

تلاش مدیریت فولاد مبارکه برای این مهم در حالی صورت می‌گیرد که صنعت فولاد ایران بارها در تامین انرژی با مشکلاتی مواجه شده است.

به عنوان نمونه شرایط ناترازی گاز و محدودیت آن، باعث توقف ۱۲ واحد تولید آهن اسفنجی در صنعت فولاد شده‌ است.

قطع برق نیز شرایط مشابهی داشته و مدت‌زمان اعمال محدودیت‌های انرژی در این صنعت با افزایش چشمگیری همراه بوده است.

همین مسایل منجر شده تا فولاد مبارکه به فکر تامین انرژی مورد نیاز خود باشد؛ تا هم بدون وام‌داری از شبکه معیوب توزیع برق و گاز بتواند طی مسیر کند و هم بخشی از کسری انرژی کشور را اینگونه تامین کرده و به نیازهای کشور پاسخ مثبت داده باشد.

فولاد مبارکه در عمل چکار کرد؟

فولاد مبارکه به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان فولاد در ایران، با بهره‌گیری از دو نیروگاه عمده، توانسته است نیازهای انرژی خود را تامین کند و به اقتصاد کشور نیز کمک شایانی کند.

نیروگاه سیکل ترکیبی ۹۱۴ مگاواتی کلاس F و نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه دو منبع اصلی تامین برق این مجتمع هستند.

نیروگاه سیکل ترکیبی با راندمان بالا، نقشی کلیدی در تامین برق پایدار و مداوم برای فولاد مبارکه ایفا می‌کند.

همچنین نیروگاه خورشیدی این مجتمع که توانایی تولید ۴۰ مگاوات برق را دارد به عنوان منبعی پاک و تجدیدپذیر، نه تنها به تامین برق کمک می‌کند، بلکه به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای نیز می‌انجامد.

این تامین پایدار برق، فولاد مبارکه را قادر ساخته است تا در فصل تابستان که تقاضای برق به اوج خود می‌رسد، به فعالیت خود ادامه دهد؛ در غیر این صورت، تولید این مجتمع مانند بسیاری از صنایع دیگر متوقف شده بود و باعث کاهش تولید ملی می‌شد.

تامین پایدار برق این مجتمع باعث شده تا فولاد مبارکه به عنوان یک مدل موفق در مدیریت انرژی و بهره‌وری در صنایع بزرگ کشور شناخته شود.

تلاش‌های فولاد مبارکه در تامین برق خودکفا و پایدار، نه تنها به اقتصاد این مجتمع کمک کرده؛ بلکه تاثیرات مثبتی بر اقتصاد کشور و حفظ محیط زیست داشته است.

این رویکرد پایدار می‌تواند الگویی برای سایر صنایع کشور باشد تا به سمت استفاده از منابع تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی حرکت کنند.

تولید انرژی نه به هر قیمتی!

هر چند که کشور به شدت در این برهه از زمان نیاز به تولید انرژی دارد؛ اما قرار نیست به هر قیمتی این انرژی را تولید کنیم. موضوعی که متاسفانه بخصوص در ۲ سال اخیر اصلا به آن توجهی نشده است.

به عنوان نمونه عموم نیروگاه‌های کشور با توجه به شرایط حاضر و کمبود گاز مجبور هستند قسمتی از انرژی مورد نیاز بخش‌های خانگی و صنعتی را از طریق سوزاندن مازوت تامین کنند.

اما مجتمع‌های فولادی همچون فولاد مبارکه اصفهان برخلاف عموم نیروگاه‌ها، ضمن تعهد به تامین انرژی مورد نیاز؛ به حفظ محیط زیست کاملا پایبند هستند آنچنانکه مجتمع فولاد مبارکه در تعهد خود به حفاظت از محیط زیست، همچنان به تولید انرژی پاک می‌پردازد.

این شرکت با رعایت دقیق استانداردها و ملزومات زیست‌محیطی، در راستای حفظ تعادل بین تولید صنعتی و حفاظت از محیط زیست گام برمی‌دارد.

مدیریت فولاد مبارکه مصمم است که به هیچ قیمتی از تولید و استفاده از انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر دست نکشد و انرژی مورد نیاز مجتمع را از منابع پایدار و دوستدار محیط زیست تامین کند؛ این رویکرد پایدار نشان‌دهنده تعهد فولاد مبارکه به نسل‌های آینده و حفاظت از آب و خاک وطن است.

در نشست خبری بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی ایران متافو، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه تاکید داشته که این شرکت در همه طرح‌های توسعه‌ای خود پیوست‌های زیست محیطی را لحاظ کرده است.

وی اظهار داشت که افزایش کیفیت و حفظ محیط زیست، جزو راهبردهای اصلی فولاد مبارکه محسوب می‌شوند.

بر همین اساس فولاد مبارکه با کاشت ۵ میلیون نهال در ۲۰۰۰ هکتار، نشان داده است که به صنعت سبز و محیط زیست اهمیت ویژه‌ای می‌دهد.

تاکنون، این شرکت حدود ۲.۳ میلیارد دلار در حوزه حفاظت از محیط زیست سرمایه‌گذاری کرده و هر توسعه‌ای که انجام می‌دهد، پیوست‌های زیست محیطی دارد.

شرکت فولاد مبارکه به عنوان یک پیشتاز در صنعت، تعهد خود به حفظ محیط زیست را با سرمایه‌گذاری ۲.۳ میلیارد دلاری که به آن اشاره رفت، اثبات کرده است.

این شرکت با توجه به اهمیت حفاظت از محیط زیست، در تمامی فعالیت‌های خود به دنبال کاهش اثرات منفی زیست‌محیطی و ارتقای استانداردهای پایدار است.

این سرمایه‌گذاری قابل توجه نشان‌دهنده اراده فولاد مبارکه در راستای ایجاد تعادل بین تولید صنعتی و حفظ محیط زیست بوده و این شرکت را به عنوان الگویی برای سایر صنایع معرفی کرده است.

بر همین اساس است که مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان به راهکارهای رفع چالش‌های محیط زیستیِ مرتبط با صنعت فولاد، در کشورهای توسعه‌یافته اشاره کرده و تاکید داشته که بسیاری از این کشورها به سمت تولید فولاد سبز حرکت کرده‌اند.

این موضوع نشان‌دهنده آن است که این کشورها به جای مقابله با صنایع فولادی، استانداردهای زیست محیطی را ارتقا داده و تولید را با محیط زیست سازگار کرده‌اند.

به عنوان مثال، در چین که بزرگترین تولیدکننده فولاد در جهان است، بسیاری از کارخانه‌های فولاد در مراکز شهری قرار دارند؛ اما با ارتقای استانداردهای تولید، این کارخانه‌ها با محیط زیست سازگار شده‌اند.

این رویکرد نشان می‌دهد که ضعف صنعت فولاد ایران در مقابله با مشکلات زیست محیطی به دلیل سیاست‌گذاری‌های ناکافی و عدم دغدغه‌مندی سیاست‌گذاران است.

بر همین اساس مدیرعامل فولاد مبارکه تاکید داشته که می‌توان هم صنعت را توسعه داد و هم به سازگاری با محیط زیست توجه کرد. این امر نیازمند برنامه‌ریزی مناسب و سوگیری درست از سوی سیاست‌گذاران است.

ایران با داشتن صنعت فولاد قوی و ظرفیت‌های بزرگ، می‌تواند با برنامه‌ریزی صحیح و اعمال استانداردهای زیست محیطی مناسب، به سمت تولید پایدار حرکت کند.

این مسیری است که بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته در پیش گرفته‌اند و نتایج مثبتی را در حفظ محیط زیست و رشد اقتصادی به همراه داشته است؛ یعنی همان مسیری که مدیریت فولاد مبارکه برای آینده این مجتمع معظم تعیین کرده و در حال طی آن هستند.

برچسب‌ها:

لینک کوتاه : https://eghtesadsalem.com/?p=107323
نظرات کاربران :

مطالب مندرج در بخش "کامنت"، نظراتِ مخاطبانِ سایت بوده و پایگاه خبری اقتصاد سالم قادر به تائید یا ردِّ صحت یا درستی آنها نیست و مسئولیتی در قبال این نظرات ندارد.

دیدگاه شما