• کد خبر: ۱۰۸۷۹۵
  • ۱۴۰۳-۱۱-۳۰ - : ۱۱:۲۰
یک زیست‌ شناس خبر داد:

شبکه‌های ماهواره‌ای تهدیدی برای محیط زیست ایران شده‌اند / در کشورهای غربی، غذا دادن به سگ و گربه های خیابانی جرم است / این گونه‌ها معدوم می شوند / به بهانه تامین غذای حیوانات خیابانی از مردم اخاذی می کنند

یک کارشناس گفت: عده‌ای در فضای مجازی همچون اینستاگرام؛ به بهانه تامین غذای حیوانات خیابانی از مردم پول می‌گیرند تا هزینه غذا و داروی حیوانات را تامین کنند که درواقع یک نوع اخاذی جدید است.

یک کارشناس: برای حفظ امنیت خود و فرزندان تان، به حیوانات خیابانی غذا ندهید!

حسین آخانی _ زیست شناس و استاد دانشگاه تهران _ در گفت وگو با پایگاه خبری “اقتصاد سالم”، اظهار کرد: من یک زیست‌شناس هستم و مدت‌هاست که در مورد “گونه‌های مهاجم” (چه گیاهی و چه جانوری) تحقیقات انجام می‌دهم و به بررسی خطرات دخالت در زیست‌بوم علاقه‌مند هستم.

وی ادامه داد: متأسفانه تقریباً در دو دهه اخیر در ایران اشتباهات شایعی در خصوص توجه به حیوانات رایج شده است؛ یعنی برخی افراد به جای اینکه به مسئله‌ی محیط زیست و انقراض گونه های جانوری مهم به عنوان یک مسئله جامع نگاه کنند، توجه خاصی به برخی از حیوانات اهلی انجام می‌دهند. آنها متأسفانه با دادن غذا به این حیوانات در محیط‌های انسانی یا پیرامون آنها، عاملی برای “تکثیر غیرعادی” این موجودات شده‌اند آنچنانکه آسیب‌های جدی به محیط زیست و امنیت جامعه، بخصوص کودکان و بهداشت عمومی وارد کرده‌اند.

این زیست شناس و استاد دانشگاه ادامه داد: البته این مسئله ریشه‌های متعددی دارد که یکی از مهمترین آنها تبلیغات شبکه‌های ماهواره‌ای است که مرتباً به این حیوانات “ارزشِ کاذب” می‌دهند؛ در حالیکه در همین کشورهای غربی هرگونه غذادهی به گونه های بدون صاحب جرم است. مثلاً شما در لندن اجازه ندارید به گربه یا سگ‌های خیابانی غذا بدهید. اگر هم سگ و گربه ولگرد باشد بلافاصله جمع آوری و در صورت پیدا نشدن سرپرست یا صاحبش بعد از مدتی با مرگ آرام و بدونِ درد حذف می شود. اما متأسفانه شبکه‌های ماهواره‌ای اطلاعات نادرستی را به مردم ایران می‌دهند و مردم را به غذا دادن به حیوانات بی سرپرست و حتی حیوانات وحشی و پرندگان تشویق می‌کنند.

این کارشناس خاطرنشان کرد: یکی از عوامل ایجاد چنین مشکلاتی، دولت و حاکمیت است که به طور کامل حضور پت‌ها (حیوانات خانگی) را بدون قانون رها کرده و گاهی فقط برخورد قهرآمیز می کند؛ درحالیکه باید توجه داشت بخشی از جامعه امروز به دلیل هم سبک زندگی و هم به دلیل مشکلات خانوادگی و اقتصادی نیاز به توجه حیوان و یا نگهداری پت دارد. برخی از آدمهای تنها نیاز به همدم دارند که حیوان خانگی می‌تواند این خلاء را پر کند. این نیاز زندگی امروزی است، گرچه من خودم با این موضوع موافق نیستم اما نمی‌توانیم دیگران را به خاطر انجام این کار سرزنش کنیم.

آخانی افزود: این موضوع را نمی‌توان کتمان کرد که برای برخی ممکن است محبت به یک سگ یا گربه آرامش‌بخش باشد. این مسئله باید توسط دولت به رسمیت شناخته شود. وقتی چنین موضوعی به رسمیت شناخته نمی‌شود، باعث انحراف می‌شود و مردم به حیوانات رها پناه می برند. طبیعی است که عده ای هم پیدا می شوند از این وضع سوء استفاده می کنند به کارهای غیرقانونی روی بیاورند و یا افراط کنند. این افراد ممکن است فکر کنند که باید به سگ و گربه‌هایی که در بیرون یا در کوچه‌ها هستند غذا بدهند. چنین نگاهی در نهایت به عنوان یک مشکل محیط زیستی خودنمایی خواهد کرد.

او تصریح کرد: در این میان افرادی هستند که غذای این حیوانات خیابانی را تأمین می‌کنند و عده‌ای دیگر در فضای مجازی، مانند اینستاگرام، به این بهانه از مردم پول می‌گیرند تا هزینه غذا و داروی حیوانات و درمان حیوان آسیب دیده را تامین کنند. این یک نوع اخاذی جدید است.

این کارشناس خاطرنشان کرد: به عنوان مثال شخصی یک صفحه در اینستاگرام راه‌اندازی می‌کند و می‌گوید سگی پیدا کرده که پایش شکسته و از مردم درخواست پول می‌کند تا آن را به دامپزشکی ببرد. مردم هم از روی ناآگاهی پول را به حساب او می‌ریزند. ممکن است تنها ۱۰ درصد از آن پول را برای حیوان خرج کند و ۹۰ درصدش را به جیب بزند.

این زیست شناس تاکید کرد: در واقع، عمده‌ترین دلیل این رفتارها، منافع مادی است که افراد را به خود جذب کرده و باعث شده به این کار روی بیاورند. البته دلایل دیگری نیز وجود دارد. به عنوان مثال، برخورد با جریان های فرهنگی سالم و اصیل خلاءهایی ایجاد می کند که فرقه های نوظهور جای آن را پر می کنند. توجه افراطی به سگ و گربه کم کم به یک جریان فکری و شبه ایدئولوژی در حد تقدس این دو حیوان تبدیل شده است.

این استاد دانشگاه که پیشتر از سوی برخی افراد مورد تهدید و فحاشی قرار گرفته بود در پاسخ به این سوال که چه کسانی شما را تهدید کردند، گفت: البته این افراد شناسایی شده‌اند، اما چون مسئله جنبه‌ی قضایی دارد، نمی‌توانم آدرس دقیق آنها را بدهم؛ ولی مراجع قانونی از هویت آنها کاملا اطلاع دارد.

او افزود: من از تمامی مراجع مهم پیگیری کرده‌ام؛ از وزارت اطلاعات، دستگاه قضایی، پلیس امنیت، و… همه‌ی این موارد را پیگیری کرده‌ام؛ اما تا به امروز، علیرغم اینکه شکایت از این افراد شده و پرونده آنها در دستگاه قضایی است و درخواستم این است در رسیدگی تسریع شود. اخیرا نیز در یکی از صفحات اینستاگرامی اعلان به ایجاد آشوب در دانشگاه تهران نموده است. من واقعا نمی‌دانم پشت این ماجراها چه مافیایی سود می برد.

لینک کوتاه : https://eghtesadsalem.com/?p=108795
نظرات کاربران :

مطالب مندرج در بخش "کامنت"، نظراتِ مخاطبانِ سایت بوده و پایگاه خبری اقتصاد سالم قادر به تائید یا ردِّ صحت یا درستی آنها نیست و مسئولیتی در قبال این نظرات ندارد.

  1. ناشناس گفت:

    نظر شخصی خودش بیان کرده من قبول ندارم

  2. ی.ب گفت:

    بعضی از ایرانی ها -بلانسبت انسان های شرافتمند- در کلاهبرداری، ید طولایی دارند.
    این روش رو برای اولین بار خوندم.

    ممنون از استاد دانشگاه و رسانه منتشر کننده که در مسیر آگاهی بخشی جامعه گام بر می دارند.

  3. آژنگ گفت:

    کاملا درست میگن ، ولی متاسفانه دستگاه های اجرایی کوتاهی می کنند طوری که در برخی از مناطق بدلیل زیاد بودن سگهای ولگرد کسی جرات تردد ندارد ، بیشتر مناطق حاشیه ای مثل گردنه قوچک و جاده تلو وجاهای دیگه که شهرداری هم کاری نداره ، خب مردم هم لطف دارن به سگها غذا می دهند ، ولی متاسفانه آگاهسازی فراگیری نداریم

دیدگاه شما