• کد خبر: ۵۲۸۲۶
  • ۱۴۰۱-۰۸-۰۲ - : ۱۰:۰۱

شرایط تأسیس و انحلال صندوق‌های قرض‌الحسنه تک شعبه‌ای

بانک مرکزی «دستورالعمل اجرایی تأسیس، فعالیت، نظارت و انحلال صندوق‌های قرض‌الحسنه تک شعبه‌ای» مصوب هزار و سیصد و چهل و ششمین جلسه مورخ ۱۹‏‏.۷‏‏.۱۴۰۱ شورای پول و اعتبار را جهت اجرا ابلاغ کرد.

 به گزارش اقتصاد سالم؛روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد: دستورالعمل مذکور به استناد بند (الف) ماده (۲۱) «قانون احکام دایمی برنامه های توسعه کشور»، و با عنایت به ماده (۱) «قانون تنظیم بازار غیر متشکل پولی»، بند (ب) ماده (۱۴) «قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران»، تدوین شده است.

بر اساس این دستورالعمل، تاسیس‌ صندوق‌های قرض‌الحسنه صرفاً با اخذ اجازه ‌نامه تاسیس از بانک مرکزی مجاز خواهد بود و انتخاب اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل صندوق و تمدید دوره مسئولیت آنها موکول به تایید بانک مرکزی شده است.

همچنین، بر اساس مفاد این دستورالعمل، صندوق‌های قرض‌الحسنه بر مبنای سرمایه نقدی مورد نیاز برای تاسیس و فعالیت به ۳ دسته شامل کوچک با  ۳۵۰ میلیون تومان، متوسط با یک میلیارد تومان و بزرگ با ۳ میلیارد تومان تقسیم شده اند که سرمایه نقدی مورد نیاز باید تماماً قبل از صدور اجازه نامه تاسیس پرداخت شده باشد.

ذکر این نکته ضروری است که صندوق‌های قرض الحسنه کوچک، متوسط و بزرگ موجود که قبل از تصویب این دستورالعمل به فعالیت اشتغال داشته‌اند، برای اخذ مجوز فعالیت از بانک مرکزی، باید نحوه فعالیت و سرمایه نقدی خود را با مفاد دستورالعمل یاد شده تطبیق دهند و در گام اول  بایستی به ترتیب دارای حداقل سرمایه ۱۰۰ میلیون تومان، ۴۰۰ میلیون تومان و یک میلیارد تومان باشند و حداکثر ظرف مدت یکسال پس از اخذ اجازه فعالیت، سرمایه خود را حداقل به مبالغ مقرر افزایش دهند.

دستورالعمل اجرایی تأسیس، فعالیت، نظارت و انحلال صندوق‌های قرض‌الحسنه تک شعبه‌ای ۲.۱۸ MB –   

لینک کوتاه : https://eghtesadsalem.com/?p=52826
نظرات کاربران :

مطالب مندرج در بخش "کامنت"، نظراتِ مخاطبانِ سایت بوده و پایگاه خبری اقتصاد سالم قادر به تائید یا ردِّ صحت یا درستی آنها نیست و مسئولیتی در قبال این نظرات ندارد.

  1. مجید گفت:

    به نظر میرسد بعضی کارگزاران نظام عامدانه برگرده مردم فشار می آورند تا نارضایتی عمومی ایجاد کنند محدو کردن صندوقهای قرض الحسنه که با کارمزد ۲درصد و بدون هیچ هزینه دولتی کارگشای مردم نیازمند در اقصی نقاط کشورند از این جمله اقدامات است
    این دستورالعمل را باید دستورالعمل برچیدن صندوقهای قرض الحسنه نامید چرا که بانک مرکزی در این مصوبه تمام اختیارات و ابزارهای صندوقهای قرض الحسنه را سلب کرده و ناتوانی خود در نظارت بر صندوقها را با محدود کردن و نهایتا تعطیلی آنها جبران کرده است
    بی توجهی به سازمان اقتصاد اسلامی و کارنامه درخشان ۴۰ ساله صندوقهای تحت پوشش آن نشان از ستیز با اصل قرض الحسنه و دیدگاه حاکم بر بانک مرکزی است که متاسفانه در این دولت عریان تر کمر به حذف صندوقهای قرض الحسنه بسته است.

دیدگاه شما